sâmbătă, 9 martie 2013

Metroritul

O ploaie de meteoriţi provocată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii munţilor Ural, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi. Meteoritul de mari dimensiuni ar fi fost distrus cu ajutorul unei rachete, relatează Russia Today. Corpul ceresc a fost interceptat la o altitudine de 20 de kilometri, de către un proiectil al armatei ruse. Oamenii au crezut, iniţial, că un avion a explodat în zbor. Meteoritul ar fi fost distrus la intrarea în straturile mai dense ale atmosferei, dar câteva fragmente ale sale s-au prăbuşit, totuşi, pe pământ, în regiuni cu populaţie redusă, potrivit unui comunicat oficial.
"Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk", a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.
Suflul exploziei a spulberat ferestre "de la etajele superioare ale unor imobile".  Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anunţat aproximativ 500 de răniţi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu