miercuri, 6 martie 2013

Metroritul din Rusia

Meteoritul din Rusia lovit din aer...

Rusii sunt convinsi ca extraterestrii au intervenit in ultima secunda si au spart asteroidul care a lovit in Chelyabinsk.
1100 de persoane au fost ranite si mai multe cladiri au fost distruse intr-un dezastru care a semanat cu sfarsitul lumii. Mai multe cladiri au fost afectate, iar telecomunicatiile au cazut din cauza numarului mare de apeluri pe care oamenii le-au facut in minutele de dupa prabusirea asteroidului.
http://youtu.be/WuKtUKeYZPQ Imagini cu meteoritul.

Meteoritul de 10 tone, care a brăzdat cerul Rusiei vineri, 15 februarie, și a explodat deasupra Munților Ural, a spart nenumărate geamuri și a rănit peste 1000 de persoane. Spectacolul a speriat grozav martorii evenimentului, scrie portalul National Post, citat de UNIMEDIA.

 

                               (foto) Șoc și pagube, aduse de „ploaia de meteoriți” din Rusia
Potrivit Academiei de Științe a Rusiei, meteorul a intrat în atmosferă cu o viteză hipersonică și a explodat la aproximativ 30-50 km deasupra solului. În mare parte, cei răniți au avut de suferit în urma cioburilor din sticla geamurilor, la care aceștia se înghesuiau pentru a urmări fenomenul.

3 000 de clădiri din Celeabinsk au fost avariate, iar la fabrica de zinc, o parte din acoperiș s-a prăbușit. 985 de persoane au solicitat îngrijiri medicale după șocul avut, iar 44 dintre ei au fost spitalizați. Când meteoritul a explodat, la școlile din Celiabinsk începeau orele. Printre cei răniți se numără și 204 de elevi. Vasta implozie a geamurilor a expus mulți rezidenți ai orașului la un frig amarnic, deoarece temperaturile din regiune au scăzut până la minus 20 grade Celsius.

Un fragment de meteorit a căzut într-un rezervor în afara orașului Cebarkul. Ciocnirea a lăsat un crater de opt metri în diametru, în gheață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu