miercuri, 6 martie 2013

Meteoriti


Vineri dimineaţa, în Urali (estul Rusiei), s-a produs o ploaie de meteoriţi care, potrivit datelor Ministerului rus de Interne, a provocat rănirea a peste 250 de persoane, în principal din cauza rănirii cu aşchii de la geamurile sparte de unda de şoc provocată de explozia şi fragmentarea unui meteorit de dimensiuni mai mari la intrarea în straturile inferioare ale atmosferei Pământului.
Aproximativ 1.000 de persoane au fost rănite în urma ploii de meteoriţi din zona munţilor Urali. În prezent, 22 dintre acestea sunt  spitalizate.
O ploaie de meteoriţi provocată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii munţilor Ural, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 500 de persoane, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori. Meteoritul de mari dimensiuni ar fi fost distrus cu ajutorul unei rachete, relatează Russia Today. Corpul ceresc a fost interceptat la o altitudine de 20 de kilometri, de către un proiectil al armatei ruse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu