miercuri, 6 martie 2013

Meteoritul care a cazut in Rusia


Meteorit căzut în Rusia: explozii violente, peste 1000 de răniţi uşor şi telecomunicaţii căzute

O ploaie de meteoriţi a provocat vineri explozii violente în stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali şi unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al căror suflu a spart ferestrele unor imobile, rănind uşor peste 1000 de persoane.
Puterea exploziei care a rănit peste 1000 de persoane a fost de 500 de kilotone. Meteoritul avea diametru de 17 metri și o masă de peste 10.000 de tone.

 
Înregistrări video postate de către locuitori pe Internet surprind meteoriţi incandescenţi pe cer, la mică altitudine, traiectoria lor părând să indice o coliziune apropiată cu solul. În altă înregistrare, locuitori, dintre care unii au ieşit din casă pe jumătate dezbrăcaţi, observă acelaşi fenomen ce se produce deasupra imobilului în care locuiesc, în timp ce se aud explozii.

"A fost o ploaie de meteoriţi, dar fără ca fragmente să ajungă pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localităţi", a anunţat un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Intefax.

Ministerul de Interne, citat de aceeaşi agenţie, a anunţat că unele persoane au fost rănite de cioburi de geam, într-o şcoală din Celiabinsk. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în casă, după ce îşi iau copiii de la şcoală. În zonă au fost trimise 20.000 de lucrători de salvare.
Craterul provocat de meteoritul căzut în Rusia
Craterul provocat de meteoritul căzut în Rusia




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu