miercuri, 6 martie 2013

Meteorit Rusia 2013

          O ploaie de meteoriţi a provocat pagube şi răniţi în regiunea Urali din Rusia. Peste 1000 de persoane ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale pentru răni uşoare şi 3000 de clădiri din 6 oraşe au avut de suferit
          Martorii spun că au existat la o explozie puternică, care a cutremurat casele. Telefonia mobilă nu a mai putut fi utilizată, susţine Russia Today.
Înregistrări video postate de către locuitori pe Internet surprind meteoriţi incandescenţi pe cer, la mică altitudine, traiectoria lor părând să indice o coliziune apropiată cu solul. În altă înregistrare, locuitori, dintre care unii au ieşit din casă pe jumătate dezbrăcaţi, observă acelaşi fenomen ce se produce deasupra imobilului în care locuiesc, în timp ce se aud explozii.
         "A fost o ploaie de meteoriţi, dar fără ca fragmente să ajungă pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localităţi", a anunţat un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Intefax.
         Ministerul de Interne, citat de aceeaşi agenţie, a anunţat că unele per
soane au fost rănite de cioburi de geam, într-o şcoală din Celiabinsk. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în casă, după ce îşi iau copiii de la şcoală. În zonă au fost trimise 20.000 de lucrători de salvare, informează Russia Today.
     Magda Stavinschi, Institutul Astronomic al Academiei Române, pentru Realitatea TV: "Nu cred ca meteoriţii au provocat direct victime. "Victimele" pot fi comunicaţiile, care pot fi perturbate. Ploile de meteoriţi sunt foarte frecvente şi, dacă se întâmplă ceva, nu poate fi prevăzut -ca şi cutremurele- cu câteva secunde, ci chiar şi cu un an înainte. Nu este un motiv de panică".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu