vineri, 7 decembrie 2012


                                      Uraganul Sandy



Uraganul Sandy, considerat cel mai periculos din ultimul secol din SUA, a maturat New York-ul, New Jersey si alte orase importante aflate pe coasta de est a Americii. 

Milioane de locuinte au ramas fara electricitate, scolile au fost inchise, mii de zboruri anulate, transportul in comun s-a trezit sub apa. Numarul celor morti in dezastrul natural este asteptat sa creasca, pe masura ce echipele de interventie ajung la zonele cele mai afectate. 

New York-ul a fost complet paralizat, iar New Jersey a suferit pagube masive. 
Washington, in schimb, a avut parte de o soarta mai buna, fiind oarecum ferit de partea cea mai violenta a uraganului, care acum se indreapta spre Marile Lacuri si Canada. 



- Zona Washington a scapat relativ usor de furia uraganului, care a lovit mai dur New York si New Jersey. Localnicii s-au trezit marti cu pene de electricitate, inundatii si copaci scosi din radacini, dar nu la nivelul cu care s-au confruntat cei aflati ceva mai la nord si de-a lungul coastei de est.

 In cele trei orase din New Jersey, Moonachie, Little Ferrie si Carlstadt, inundate dupa ruperea unui baraj, apa a ajuns pana la nivelul de 1,5 metri. Autoritatile apreciaza ca sute, poate mii de oameni sunt in pericol.
Uraganul Sandy a fost cel mai costisitor uragan din istoria recentă, depășind pagubele provocate de uraganele Katrina din 2005 și Irene din 2011. Pagubele au fost atât materiale, cât și costuri suplimentare legate de anularea curselor aeriene și a altor activități curente.  S-au înregistrat cel puțin 110 de pierderi de vieți omenești în SUA, Canada și Caraibe.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu