marți, 4 decembrie 2012

Uraganul Sandy

   Uraganul Sandy a fost un masiv ciclon tropical de sezon târziu care a afectat Jamaica, Cuba, Bahamas, Haiti, Republica Dominicana și Statele Unite ale Americii. În prezent acesta a afestat profund Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii și Canada de Est.
 Uraganul Sandy este considerat cel mai periculos din ultimii 100 de ani în SUA. A lovit marţi dimineaţă (la 0.20, ora României), coasta statului New Jersey, la două ore distanţă, Sandy a ajuns şi deasupra oraşului Atlantic City. În jurul orei 6 (ora României), uraganul sa îndreptat spre statul Pennsylvania. Cel puţin 33 de persoane din SUA şi una din Canada au murit din cauza uraganului Sandy.
 













 















"Sunt aici de 16 ani si ce vad acum este socant. Este incredibil, " spunea Montgomery Dahm, patronul turnului Tavern din Atlantic City. De asemenea mai spunea: "Vorbesc serios, sunt masini care is complet ingropate sub apa in unele locuri, nu as fi crezut niciodata ca o sa fie aici atata apa."

 "Cand mama natura si-a aruncat mania spre noi, eram la mila ei si trebuia doar sa avem credinta si sa facem tot ce ne sta in putinta," spunea Langford.

   Primarul din New York, Michael Bloomberg spune reporterilor ca a fost o cantitate "extraordinara" de apa in Manhattan, la fel si copaci doborati de-a lungul orasului si intreruperi pe scara larga de putere. "Stiam ca o sa fie o furtuna foarte periculoasa, dar furtuna ne-o intrecut asteptarile. A fost cea mai rea vreme si cu siguranta orasul resimte impactul."

   Cel puțin 23 de incendii au izbucnit în timpul furtunii, fără a face victime. Peste 750.000 de oameni din New York au rămas fără energie electrică, potrivit primarului Bloomberg.În total, opt milioane de locuințe au rămas fără electricitate în 18 state din nord-estul SUA şi în Washington DC. Cel mai afectat stat este New Jersey, unde sunt 2,5 milioane de case fără electricitate.
   Un dig situat la nord de New Jersey s-a rupt, iar trei orașe din apropiere au fost inundate, apa atingând aproape un metru și jumătate, potrivit Reuters. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu