vineri, 7 decembrie 2012

Uraganul Sandy

     Uraganul Sandy

     Uraganul Sandy a fost un masiv ciclon tropical de sezon târziu care a afectat Jamaica, Cuba, Bahamas, Haiti, Republica Dominicana și Statele Unite ale Americii. În prezent acesta a afectat profund Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii și Canada de Est.
     Sandy s-a dezvoltat dintr-un val tropical alungit din Marea Caraibelor de vest la 22 octombrie 2012.
     Uraganul Sandy este considerat cel mai periculos din ultimii 100 de ani în SUA.
Pagube:
     Uraganul Sandy a fost cel mai costisitor uragan din istoria recentă, depășind pagubele provocate de uraganele Katrina din 2005 și Irene din 2011. Pagubele au fost atât materiale, cât și costuri suplimentare legate de anularea curselor aeriene și a altor activități curente.S-au înregistrat cel puțin 110 de pierderi de vieți omenești în SUA, Canada și Caraibe.
În Statele Unite au rămas fără curent electric, aproximativ 7 milioane de persoane. În Canada, furtuna a doborât copaci, paralizând aproape complet transportul în comun, la Toronto.
În Virginia, compania electrică locală a apelat la foştii săi angajaţi pensionari pentru a remedia situaţia.
In  New York, multe zone au fost inundate şi au rămas fără curent electric.

 Un baraj din New Jersey s-a rupt şi trei orase au fost inundate. Cincizeci de locuinţe din Queens au luat foc, în urma unui incendiu,iar doua reactoare nucleare au fost scoase din funcţiune.
     Uraganul Sandy, care a fost retrogadat la furtună tropicală după trecerea pe teritoriul SUA, le-a provocat multe necazuri şi canadienilor. În zonele Ontario şi Quebec au rămas fără energie electrică peste 100.000 de persoane.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu