miercuri, 12 decembrie 2012

Uraganul Sandy

 

Bilantul ciclonului Sandy la New York a ajuns la 40 de morti, anunta politia Ciclonul Sandy a cauzat moartea a cel putin 40 de persoane la New York, potrivit unui nou bilant furnizat joi seara de catre politia orasului, relateaza AFP.
Cronologia evenimentelor - joi, 01 noiembrie:
ora 18:24 Bilantul victimelor la New York, dupa trecerea uraganului Sandy, a crescut la "cel putin 37 de morti", a anuntat joi primarul orasului, Michael Bloomberg, relateaza AFP. "Avem cateva decese in plus" si bilantul este "de cel putin 37 de morti", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa, anuntand ca orasul, devastat de furtuna, va incepe sa distribuie apa si hrana in cartierele ramase fara apa si curent electric.
ora 17:34 Autoritatile din New York se tem ca orasul ar putea fi invadat de sobolani, dupa inundatiile provocate de Uraganul Sandy, informeaza AFP. Nimeni nu stie cu exactitate numarul sobolanilor care traiesc in galeriile subterane din New York. In pofida temerilor privind invazia sobolanilor, Rick Ostfeld, expert la Institutul Cary, apreciaza ca este greu de prefigurat comportamentul sobolanilor.
ora 17:04 Circulatia metroului din New York a fost reluata partial joi, la trei zile dupa Uraganul Sandy, pasagerii putand circula gratuit in urmatoarele doua zile, informeaza AFP. In acelasi timp, pe podurile care duc spre Manhattan nu pot circula decat vehiculele care transporta cel putin doua-trei persoane, pentru evitarea aglomeratiei, a anuntat primarul Michael Bloomberg.
ora 16.30 Uraganul Sandy a provocat moartea a 34 de persoane la New York, potrivit ultimului bilant realizat joi dimineata de politie, relateaza AFP. Majoritatea victimelor au murit dupa caderea unor copaci peste casele sau vehiculele lor. Unii au fost electrocutati de firele electrice imbibate cu apa sau fost gasiti inecati in cartierele inundate din oras. Uraganul a lovit New York-ul luni seara, declansand rafale violente de vant, iar viiturile au invadat toata partea de sud a Manhattanului si au provocat intreruperi masive de electricitate.
ora 14.45 Analiza apei prelevate din zonele inundate din Lower Manhattan, in Statele Unite, dupa trecerea uraganului Sandy, a relevat existenta unor urme de benzina si a doua tipuri de bacterii coliforme, intre care E.coli, relateaza ABC News, in pagina electronica.
Editorul care se ocupa de domeniul sanatatii la ABC News, Dr. Richard Besser, a colectat probe din zonele grav afectate de trecerea uraganului Sandy si le-a testat in laboratorul The Ambient Group. Apa prelevata din zonele inundate din Lower Manhattan a fost testata pozitiv pentru benzina si doua tipuri de bacterii gasite in apa menajera: E.coli si o alta bacterie coliforma.
Miercuri, el a mers in Piermont, New York, o zona afectata grav de uragan si care este vizata de o avertizare legata de calitatea apei, locuitorilor recomandandu-li-se sa nu bea apa fara sa o fiarba inaintea sau sa o purifice.
ora 13.00 Un tehnician care repara linii electrice distruse de trecerea uraganului Sandy a murit, miercuri, in sudul Canadei, a anuntat angajatorul sau, relateaza AFP. "Am avut o pierdere tragica in aceasta dimineata", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a companiei Bluewater Power, unde era angajat acesta.
Un tehnician a fost "electrocutat in timp ce manipula linii electrice", a anuntat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului Muncii din Ontario.
Accidentul s-a produs miercuri dimineata in orasul Sarnia (din provincia Ontario), pe malul lacului Huron, la aproximativ o suta de kilometri nord de orasul american Detroit.
O femeie a murit luni dupa ce a fost lovita de bucati de moloz smulse de rafale de vant, potrivit politiei din Toronto.
ora 11.00 Statele Unite au respins miercuri un ajutor propus de catre fondatorul unei grupari islamice din Pakistan, acuzat ca a comis atentatele de la Bombay, in 2008, care si-a oferit serviciile victimelor ciclonului Sandy, relateaza AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu